OVER MIJ

Hallo

Ik ben Antigona Spahija, student derde jaar professionele bachelor, ‘Toegepaste Architectuur’ aan de Hogeschool West-Vlaanderen te Brugge.

Toen ik klein was, droomde ik ervan om architect te worden. In het middelbaar onderwijs volgde ik de richting ‘Toegepaste Wetenschappen’. Na vier jaar koos ik ervoor om nog twee jaar ‘Architectuur en Binnenhuiskunst’ te volgen.
Mijn passie voor architectuur was zo groot dat ik besloot om ‘Toegepaste Architectuur’ te studeren.

In de bachelor ‘Toegepaste Architectuur’ zijn 4 modules belangrijk: organiserenvisualiseren detailleren en architectuurprojecten. In de eerste drie modules krijg je de theoretische input aangereikt die je nodig hebt voor het geïntegreerd uitwerken van de belangrijke praktijkpijler: Architectuurprojecten. De studierichting ‘Toegepaste Architectuur’ heeft naast de vier modules ook tien leerdoelen.

Tijdens mijn opleiding lagen mijn interesses vooral in bouwdetails uittekenen. Daarom wil ik graag in de toekomst bij een aannemer terechtkomen waar ik vooral details mag en kan uittekenen. Ik zou het ook interessant vinden om werven te bezoeken en zo ervaring op te doen in de praktijk.

Enkele van mijn architectuurprojecten vind je vanaf de ontwerpfase tot het definitieve uitvoeringsplan terug op de site.

Mijn eigen visie door de jaren heen op architectuur is dat architectuur rust moet uitstralen. Hoe puurder de architectuur, hoe indrukwekkender.

Opleidingsposter samengevat:
https://www.howest.be/sites/default/files/TA/opleidingsposter%20Toegepaste%20Architectuur.pdf