INTO the wild

We trekken ons terug in de natuur en in de leegte, waar we door niets omringd worden, behalve door onszelf.
De opdracht was het opzoeken van een rustige locatie in Vlaanderen. Mijn locatie heb ik gevonden in de duinen van de Panne, waar ik ten volle tot rust kan komen.

We kregen een volume van 5,10 m op 18,60 m (buitenafmetingen) en 3,30 m hoogte, die we
zelf mochten ontwerpen. De doos mocht doorgesneden worden over zijn volledige breedte om zo een schakeling van twee of meerdere volumes te creëren. Deze ‘cabin’ is bestemd voor één persoon. Je kan ze op een rustige en aangename manier betreden.

Ik heb bewust gekozen om de doos in drie aparte comfortabele volumes te (ver)delen waarin de keuken, leefruimte en slaapkamer zich bevinden. Het klinkt misschien apart, maar dit laat je toe om meer van de natuur te genieten. Ik heb ervoor gekozen om met drie verdiepingen te werken. Als eerste vind je de slaapkamer met badkamer. Deze bevindt zich op het hoogste punt. Zo kan je optimaal genieten van het zeezicht en de zonsopgang. De leefruimte en de keuken zijn toegankelijk via de tuin. Zo word je meteen fris wakker. In de open keuken staat een eettafel voor zes personen. Ik heb een raampartij voorzien om optimaal te kunnen genieten van de natuur rond de cabin.

 Wat wil je meer?

De plannen werden uitgetekend in Autocad en de 3D afbeeldingen komen uit Archicad & Sketchup.