Architectuurreis Vlaanderen: Brussel

Toer & Taxis

Dag 1: We kregen een rondleiding in ‘Toer & Taxis’, een woordje uitleg bij het gebouw de ‘Bronks’ en een wandeling door de ‘Muntpunt’. Op het einde van de dag stond een rondleiding in de ‘Kunstacademie Dil’arte’ op het programma.

 

Op de site van Toer & Taxis is er plaats voor cultuur, maar ook voor wonen, werken, ontspannen, leren en genieten. Ook de omgeving rond de site krijgt een echte facelift. Dit unieke stadsdeel wordt zo de nieuwe trekpleister in Brussel waar iedereen zich thuis voelt. De omgeving is in volle ontwikkeling tot een nieuwe stad. De rondleiding op het domein van Toer & Taxis was enorm boeiend.

 

 

Tijdens de rondleiding in de Bronks ontdekten we al hoe ingewikkeld de architectuur in elkaar zat. Het ‘Bronks’  is een een jeugdtheater in Brussel dat kinderen en jongeren in contact brengt met een breed spectrum aan podiumkunsten.

De volgende stop was de Muntpunt. De Muntpunt wordt het grootste salon van Brussel genoemd. Het is een gebouw met vele kamers en plekjes, 8900 vierkante meter boeken, beleving en verbinding. Elke verdieping krijgt een eigen kleur en cachet, zodat de bezoeker vlot de weg vindt.

Op het einde van de dag bezochten we de Kunstacademie Dil’arte. Heel opmerkelijk is de dansende gevel. Hij is imposant en gefragmenteerd. Vanuit één hoek zie je alle kleuren van de regenboog. Vanuit de andere hoek, uitkijkend op een bossage, is het een verknipte foto van bomen en blauwe lucht.